Wie zijn wij

Dagbesteding

Mede op initiatief van de ANBI Stichting Vrienden Zorghuis Alblasserwaard is het dagbestedingsproject Lunchroom Tikkie Bijzonder opgezet. Het bestuur van de stichting vindt het belangrijk dat mensen met een beperking, die belangstelling hebben om in de horeca te werken, zich kunnen ontwikkelen en doorgroeien. Behalve het opdoen van werkervaring kunnen de leerlingen ook een certificaat of diploma behalen voor keuken-assistent of bediening-assistent. Dit is echter niet verplicht, want het laatste woord is aan de horecamedewerker zelf.

De doelstelling van Lunchroom Tikkie Bijzonder is om een ​​nuttige dagbesteding te creëren voor mensen met een beperking. Door werk gerelateerde dagbesteding aan te bieden kunnen onze kanjers zich weer nuttig voelen en het gevoel krijgen dat ze iets bijdragen aan de maatschappij. Ze worden uitstekend begeleid en zullen ze meer vertrouwen krijgen, zodat ze zich op hun gemak voelen en fouten durven maken. Uiteindelijk zal dit zorgen voor een goede leercurve.

Wat belangrijk is aan deze werkgerelateerde dagbesteding is dat de kanjers in aanraking komen met de normale maatschappij. Wilskrachtige en ervaren horecamedewerkers stromen, onder onze deskundige begeleiding, indien mogelijk door naar een passende werkplek in het reguliere bedrijfsleven. Bij wie niet kan doorstromen bekijken we de mogelijkheden om bij ons te blijven werken.

Binnen Lunchroom Tikkie Bijzonder creëren wij een warme huiskamersfeer voor zowel de gasten als de kanjers en begeleiders. We houden zoveel mogelijk rekening met de wensen van de kanjer en stellen zorgvuldig een team samen. Het is belangrijk dat de kanjers bij elkaar passen en goed met elkaar kunnen samenwerken. Lunchroom Tikkie Bijzonder is te vergelijken met een non-profit organisatie waarbij de commercie niet voorop staat. De gunfactor speelt een belangrijke rol, maar ons doel is wel om met de juiste aanpak zelfstandig te kunnen blijven werken. De winsten die we maken worden geherinvesteerd in projecten voor de doelgroep. eventuele subsidies zijn mooi meegenomen, maar voor de exploitatie van de lunchroom willen we hier niet van afhankelijk zijn.


De lunchroom

Lunchroom Tikkie Bijzonder is gespecialiseerd in het verzorgen van vers belegde broodjes aan particulieren en bedrijven. Inmiddels is er ook vorm gegeven aan catering voor particulieren en bedrijven en ook bieden we een bezorgservice aan, zodat we meer werk voor de kanjers kunnen creëren. De lunchroom biedt een binnenruimte aan voor ongeveer 40 personen. Het assortiment bestaat uit verschillende soorten belegde broodjes, warme en koude snacks, soep en warme en koude dranken. De lunchroom is geopend op dinsdag t/m donderdag van 9.30 tot 17.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 9.30 tot 18.00*.

Onze keuken is vanaf 16.30 uur gesloten. Er kunnen na 16.30 uur nog wel borrelhapjes, een borrelplank en een bittergarnituur besteld worden. 

*Op de vrijdagmiddag en zaterdagmiddag houden wij een borreluurtje op ons verwarmde terras. (met mogelijke uitloop tot na 18.00 uur) 

Op zondag en maandag zijn wij gesloten en op de dinsdagen zijn er lesdagen om de horeca-kanjers op te leiden. We zijn op dinsdag ook open voor gasten.

Tot de doelgroep behoort het winkelend publiek dat een broodje koopt voor "in de hand" en voor het publiek dat kan plaatsnemen in de lunchroom of op ons verwarmde terras met plaats voor ongeveer 40 personen. Ook is de lunchroom in de avonden te huur voor vergaderingen en partijen.

U kunt u wensen met ons geheel vrijblijvend bespreken, volledige arrangementen behoren bijvoorbeeld ook tot de mogelijkheden.

Even voorstellen

Wij zijn het team van Tikkie Bijzonder


Beste gast,

Wij heten u van harte welkom in onze gezellige lunchroom. Wellicht bent u al bekend met ons concept, onze kanjers en begeleiders staan graag voor u klaar! Wij voorzien u met veel plezier iedere dag van de heerlijkste gerechten. 

Wij zijn van dinsdag tot en met donderdag van 09:00 tot 17:00 geopend, op vrijdag en zaterdag zijn we zelfs een uurtje langer open. Elke dag staat er een team van kanjers en begeleiders klaar om u te bedienen. Hieronder kunt u alvast zien wie u misschien te hulp komen schieten!

Tot snel! - Team Tikkie Bijzonder

Onze horecakanjers en stagiairs

Britt

Charlotte

Just

Kane

Marius

Mike

Roy

Sander

Tim

De begeleiders

Arjen

Bart

Canay

Denise

Diana

Hélène

Isa

John

Maria

Margreet

Roos

Roy