Ons doel

Dagbesteding

Mede op initiatief van de ANBI Stichting Vrienden Zorghuis Alblasserwaard is het dagbestedingsproject Lunchroom Tikkie Bijzonder opgezet. Het bestuur van de stichting vindt het belangrijk dat mensen met een beperking die belangstelling hebben om in de horeca te werken zich kunnen ontwikkelen en doorgroeien. Behalve het opdoen van werkervaring kunnen de medewerkers eventueel ook een certificiaat of diploma behalen voor keuken-assistent of bediening-assistent. Dit is echter niet verplicht want het laatste woord is uitendelijk aan de horecemedewerkers zelf.

De doelstelling van Lunchroom Tikkie Bijzonder is om een nuttige dagbesteding te creëren voor mensen met een beperking. Door werkgerelateerde dagbesteding aan te bieden kunnen kanjers zich weer nuttig voelen en het gevoel krijgen dat ze iets bijdragen aan de maatschappij. Ze worden uitstekend begeleid en krijgen het vertrouwen zodat ze zich op hun gemak voelen en fouten durven te maken. Uiteindelijk zal dit zorgen voor een goede leercurve.

Wat belangrijk is aan deze werk gerelateerde dagbesteding is dat de kanjers in aanraking komen met de normale maatschappij. Wilskrachtige en ervaren horecamedewerkers stromen, onder onze deskundige begeleiding, door naar een passende werkplek in het reguliere bedrijfsleven. Bij wie niet kan doorstromen bekijken we de mogelijkheden om bij ons te blijven werken.

Binnen Lunchroom Tikkie Bijzonder gaan we een warme huiskamersfeer creëren, zowel voor de gasten als de kanjers en begeleiders. We houden zoveel mogelijk rekening met de wensen van de kanjer en gaan zorgvuldig een team samenstellen. Het is belangrijk dat de kanjers bij elkaar passen en goed kunnen gaan samenwerken. Lunchroom Tikkie Bijzonder wordt een non-profit organisatie die opereert vanuit de behoeften van de kanjers en de commercie staat niet voorop. De gunfactor speelt een belangrijke rol, maar ons doel is wel om door de juiste aanpak zelfstandig te kunnen blijven opereren. De winsten die we maken worden geherinvesteerd in (projecten voor) de doelgroep. Eventuele subsidies zijn mooi meegenomen maar voor de exploitatie van de lunchroom willen we niet afhankelijk hiervan zijn.