Ons doel

Dagbesteding

Mede op initiatief van de ANBI Stichting Vrienden Zorghuis Alblasserwaard is het dagbestedingsproject Lunchroom Tikkie Bijzonder opgezet. Het bestuur van de stichting vindt het belangrijk dat mensen met een beperking, die belangstelling hebben om in de horeca te werken, zich kunnen ontwikkelen en doorgroeien. Behalve het opdoen van werkervaring kunnen de leerlingen ook een certificaat of diploma behalen voor keuken-assistent of bediening-assistent. Dit is echter niet verplicht, want het laatste woord is aan de horecamedewerker zelf.

De doelstelling van Lunchroom Tikkie Bijzonder is om een ​​nuttige dagbesteding te creëren voor mensen met een beperking. Door werk gerelateerde dagbesteding aan te bieden kunnen onze kanjers zich weer nuttig voelen en het gevoel krijgen dat ze iets bijdragen aan de maatschappij. Ze worden uitstekend begeleid en zullen ze meer vertrouwen krijgen, zodat ze zich op hun gemak voelen en fouten durven maken. Uiteindelijk zal dit zorgen voor een goede leercurve.

Wat belangrijk is aan deze werkgerelateerde dagbesteding is dat de kanjers in aanraking komen met de normale maatschappij. Wilskrachtige en ervaren horecamedewerkers stromen, onder onze deskundige begeleiding, indien mogelijk door naar een passende werkplek in het reguliere bedrijfsleven. Bij wie niet kan doorstromen bekijken we de mogelijkheden om bij ons te blijven werken.

Binnen Lunchroom Tikkie Bijzonder creëren wij een warme huiskamersfeer voor zowel de gasten als de kanjers en begeleiders. We houden zoveel mogelijk rekening met de wensen van de kanjer en stellen zorgvuldig een team samen. Het is belangrijk dat de kanjers bij elkaar passen en goed met elkaar kunnen samenwerken. Lunchroom Tikkie Bijzonder is te vergelijken met een non-profit organisatie waarbij de commercie niet voorop staat. De gunfactor speelt een belangrijke rol, maar ons doel is wel om met de juiste aanpak zelfstandig te kunnen blijven werken. De winsten die we maken worden geherinvesteerd in projecten voor de doelgroep. eventuele subsidies zijn mooi meegenomen, maar voor de exploitatie van de lunchroom willen we hier niet van afhankelijk zijn.